EN

компанијата Вести

Дома>Вести>компанијата Вести

Известување за празник CNY

Време: 2021-01-20 Посети: 24

1611132901493585.png

Кинеската Нова Година официјално започнува на 12 февруари 2021 година. мост добавувачите ќе почнат да забавуваат две недели пред тоа 12 февруари. Ви предлагаме да ги прашате вашите добавувачи кога нивните канцеларии и фабрики ќе бидат затворени за време на одморот на CNY. Подолу е правилото за распоред за CNY за 2021 година.

· Крај на јануари: Добавувачите ќе почнат да го забавуваат производството.

· Почетокот на февруари: Вработените почнуваат да ги напуштаат фабриките.

· 11 Февруари: Сите вработени ја напуштија фабриката.

· 12 Февруари: Кинеска Нова година.

· 22 Февруари: Вработените почнуваат да се враќаат во фабриките.

· 1 март: Повеќето вработени се вратија.

· 8 март: Операциите се речиси вратени во нормала.

 

Quality Defender го започнува одморот во CNY на 8 февруари и се враќа на 22 февруари.