EN

индустрија Вести

Дома>Вести>индустрија Вести

Клучни совети во врска со преместувањето на DLC V5.0 и V5.1

Време: 2021-01-21 Посети: 24

Времеплов за воведување

V4.4 Апликациите сè уште се прифаќаат до 1 јуни 2020 година

V4.4 Производи што го исполнуваат автоматското ажурирање на V5.0 на 30 март 2020 година

V5.0 Апликациите сега се прифатени

V5.1 Апликациите ќе се прифаќаат почнувајќи од 1 јули 2020 година

 

 

Промени во DLC V5.0

Барања за зголемена ефикасност (лумени по ват).

Сега бара можност за затемнување

Промени во DLC V5.1

Ги отстранува „In-Luminaire“ Барањата за линеарни заменски светилки

Потребни се датотеки .spdx (датотеки TM-27) за спектрални податоци

Зголемени барања за метрика за квалитет на боја

Потребни се податоци за одржување на бојата (од податоците на LM-80)

Потребни се оценки за BUG (TM-15) за надворешни светилки

Подобрени барања за премиум ознаката